Eerste week!

Ik ben bang dat dit een vrij lange blog gaat worden want wat is er de afgelopen dagen veel gebeurd! Afgelopen zaterdag ging de wekker om 5:30 en al snel daarna gingen we naar Schiphol waar ik afscheid heb genomen van mijn familie (gelukkig is het niet heel ver en bestaat internet). De vlucht verliep soepel en voor ik het wist was ik over. Op Londen City werd ik opgehaald door Lizzie (moeder van het gezin), Tom (11j.) en Mary (9j.). Jules (vader van het gezin) was rondjes aan het rijden over de parkeerplaats omdat ze om de een of andere reden niet mochten parkeren. Ted (7j.) was bij de voetbal en dus niet mee. Toen we thuiskwamen ben ik direct ondergedompeld in het gezin met een potje Bananagrams, soort Scrabble. De kinderen hadden ’s middags alleen een kinderfeestje dus heb ik een hele tijd met de ouders gekletst over van alles en nog wat en mijn kamer een beetje ingericht. Toen de kinderen thuiskwamen heb ik hen de cadeautjes gegeven die ik had meegenomen. Vooral veel typisch Nederlands eten waar nu nog amper wat van over is. ’s Avonds kwam een gezin eten wie ook een au pair hebben en en hier om de hoek wonen zodat ik hen ook kon leren kennen, wat erg gezellig was. Onze gastkinderen zijn bevriend, net zoals de gastouders en ook tussen ons klikt het. We gaan binnenkort met z’n tweeën naar een musical, Wicked.

Zondags stond er een heel veel gepland maar de storm was het daar minder mee eens. Mary had een toneel examen dus ik ben mee geweest naar West Londen. We zouden hierna het centrum ingaan maar dat ging niet door. Hierom zijn we naar Westfield gegaan, een groot winkelcentrum op een half uurtje lopen van het huis. Hier hebben we geluncht bij een Japans restaurant, Mary’s keuze vanwege haar examen.

Maandags was mijn eerste dag als au pair! Deze week is de nanny er nog dus zij werkt mij deze week in. Mijn dag ziet er ongeveer als volgt uit:

 • 7:15 opstaan
 • 8:00 beginnen
 • 8:40 Ted en Mary naar school brengen
 • 9:00-10:00 avondeten voorbereiden, kinderkamers netjes maken en een wasje draaien
 • 15:15: Ted en Mary ophalen van school
 • 15:30: Mary naar haar bijles brengen
 • 16:30: Mary ophalen van bijles
 • 17:00: eten
 • 17:30: Ted en Mary douchen
 • 19:00: een van de ouders thuis

Een lekkere volle planning dus. Tussen 10:00 en 15:00 ben ik vrij en hierom heb ik besloten om een rondje te gaan wandelen in de wijk om eens te bekijken waar ik nou precies terecht gekomen ben. Ondanks dat eigenlijk alle huizen anders zijn, lijkt het allemaal ontzettend op elkaar en ben ik heel blij met het bestaan van Google Maps.

Dinsdag zag de dag er ongeveer hetzelfde uit als maandag alleen de naschoolse activiteit was anders. Op dinsdag heeft Mary Brownies, een soort scouting. Dus hier heb ik haar om 18:00 heen gebracht. Alles doen ze hier lopend of met het openbaar vervoer en het dichtstbijzijnde (nuttige) station is Stratford, een klein halfuurtje lopen. Omdat de storm zondag roet in het eten had gegooid ben ik dinsdag alleen het centrum in gegaan en ben ik van de Tower Bridge naar de Big Ben gelopen! Van de Tower Bridge, naar The Monument, naar St. Paul’s Cathedral, naar Trafalgar Square, naar de Londen Eye en de Big Ben (alleen staat deze nu in de stijgers). Ook ben ik onderweg verschillende theaters tegengekomen waar grote musicals spelen! Het waren allemaal flitsbezoekjes aangezien ik niet heel veel tijd had maar het heeft in ieder geval het gevoel gegeven dat ik wel echt in Londen ben!

Woensdag was ook een hele beleving. De school van Mary en Ted is uit om 15:15 en aangezien we om 16:00 bij de zwemles moeten zijn, de kinderen moeten dan in het water liggen, redden we dat niet met openbaar vervoer. Ik ga dus met een Uber naar zwemles, met de kinderen. Zwemles duurt gelukkig maar een half uurtje dus om half 5 weer omkleden en naar huis. Overdag ben ik een drankje gaan doen met een au pair uit Zwitserland (wie ook kwam eten zaterdag) in een van de grootste winkelcentra van Londen! Ik denk dat ik nog nooit in een winkelcentrum ben geweest zo groot als die. Alles wat je nodig hebt wat betreft winkel is daar te vinden. En dat relatief om de hoek.

Donderdag zag de dag er wat anders uit. De school was vanwege oudergesprekken namelijk al om 1 uur uit. De nanny kon dit echter niet redden en dus heb ik de kinderen alleen opgehaald en kwam de nanny later deze kant op. Ik heb de kinderen warme chocolademelk met een stroopwafel gegeven. Het Nederlandse eten is een groot succes. Doordat ik niet veel tijd had om iets voor mijzelf te doen donderdag ben ik een stukje gaan hardlopen in het park achter het huis van mijn gastgezin en heb ik een lekker ochtendje thuis gehad.

Vrijdag is eigenlijk de saaiste dag van de week maar hij begon totaal niet saai. Ik vond namelijk op de tafel een Valentijnskaart. Schijnbaar wordt dat hier best groot gevierd en voelde ik mij best wel vervelend over dat ik niks voor hen had, gelukkig was dit geen probleem. Ik haal het later wel in. De kinderen hebben filmclub op school na schooltijd. Ik dacht dat het een gave club zou zijn waar kinderen bezig gaan met het maken van film en wat leren over hoe dat gaat, maar dat bleek toch wat anders te liggen. Ze kijken namelijk gewoon iedere vrijdagmiddag een film. Toch iets minder spannend dan ik dacht. Maar dat betekent dat ik iedere vrijdag vrij ben tot 16:30! Hierom besloot ik dat ik iets wilde doen vrijdag en heb ik afgesproken met een Nederlandse au pair die hier niet ver vandaan woont. We hebben bijna 3 uur bij een pub gezeten, het is best even lekker om Nederlands te kunnen praten zonder dat het via de telefoon is.

De eerste week was druk maar zeker heel erg leuk, het is wennen en voor iedereen nog wat ongemakkelijk op sommige punten. Ik vond het erg prettig dat de nanny er een week was om mij in te werken en om mij de locaties van alle activiteiten te laten zien. Ted heeft tegen zijn moeder gezegd dat hij mij toch wel erg leuk vond en Mary geeft inmiddels een knuffel. Langzaamaan begin ik mijn draai te vinden en ik denk zeker dat dit huis als een thuis kan gaan aanvoelen de komende 6 maanden. Ook het Engels spreken gaat redelijk, het ene moment beter dan het andere maar ik red mij prima. Wanneer ik een woord niet weet dan leg ik het uit en dan herhaald een van de ouders of de kinderen het woord, en wanneer ik het echt niet weet is er altijd nog Google Translate. Van een taalbarrière is niet echt sprake.

Volgende week is het Half Term, oftewel, voorjaarsvakantie. Tijdens deze vakantie staat er ook ontzettend veel gepland. Voetbalkamp voor de jongste, een of ander art club voor de middelste en een logeerpartijtje bij opa en oma voor de oudste twee. Ook gaat het gezin van donderdag tot zondag naar Wales, daar wonen de andere opa en oma, en ik ben uitgenodigd om mee te gaan. Ding 1 wat ik geleerd heb is: zeg op zo veel mogelijk dingen “JA!” en blijf niet stilzitten, volgende week ga ik dus naar Wales!

Ik heb geprobeerd om het zo kort mogelijk te houden maar ik ben bang dat dat niet echt is gelukt dus als je hier nog leest… complimenten!Reacties

Reacties

Monique

wow Emma-Sophie!!
wat een gave start van je au-pair maanden in Engeland. en wat maak je al veel mee!!
succes en blijf lekker genieten en verhalen schrijven, waardoor wij mee kunnen genieten!!

Jolanda Schutte

Wat een leuke week en er volgen er nog heel veel ?

Ada

Dat was een leuk welkom en een goede week zo te lezen Emma-Sophie! Ik denk dat je snel went en dus geen inburgeringscursus nodig hebt?
Leuk dat je meegaat naar Wales. Groot gelijk: zoveel mogelijk meebeleven.
Veel plezier en ik lees je weer?

Nanette

Super leuk om te lezen dat je het zo naar je zin hebt Emma Sophie.
Geniet van alles wat je gaat meemaken en zien.
En natuurlijk heel veel plezier in Wales

Sandra

Leuk om jouw belevenissen te lezen. Heel veel plezier de komende tijd, laat het lekker op je af komen en genieten maar!

Ivonne borkent

Wat super leuk om te lezen! Zo te horen hebben de Engelse kinderen een druk leven! Super leuk om mee te lezen, heel veel plezier de komende maanden!

Wilma van der Plas

Mooi verhaal Emma-Sophie , zo heb ik een goede indruk gekregen van je werk de komende maanden .en gelukkig heb je ook veel vrije tijd om Londen zelf te ontdekken

Alex

Super meis zo te lezen ga jij de 6 maand vliegend door. Heel veel plezier en geniet ervan.

Gaby

Wat leuk om te lezen.
Komt goed allemaal??

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
 • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!

Deze reis is mede mogelijk gemaakt door:

Travel Active